Klagenfurt bemutatása, turizmusa

Karintia tartomány fővárosa, amelyet a virágok városának is hívnak. Klagenfurt a róla elnevezett tágabb medencében, a Wörthi-tó keleti végében fekszik. A tópartig csak az utóbbi időkben nyújtózkodott ki. Északkeleti részét a Glan folyó szeli át. Fontos vasúti és közúti csomópont.
 A város ismert jelképe egy hatalmas sárkány. A monda szerint a mai város helyén elterülő mocsárvidéken egy óriási sárkány lakott, mely emberekkel táplálkozott. A monda történelmi alapja, hogy a Glan mocsaras gázlója sok emberéletet követelt. A sárkány már a 13. században bekerült a város címerébe. A másik hagyomány, amely szerint Klagenfurt nevének első tagja a Klagen - panasz szóból ered, a panasz pedig a sárkány vérengzéséből ered.
Klagenfurtot a 12. században alapították, és a 14 században már városi jogokat kapott. Az évszázadok során többször leégett, de mindig korszerűen épült újjá, ezért ma is egy modern város benyomását kelti. Az ellenreformáció ideje alatt kapta barokk arculatát. A 18. században a gurki püspök ideköltözött és székhelye ma is itt található.
A két világháború  szinte teljesen lerombolta a várost, viszont a háború végét követően szinte azonnal megkezdődtek az újjáépítési munkálatok. Ma már egy virágzó, lendületes és barátságos várossal találkozhatunk.
 Klagenfurt leghíresebb látnivalója a Minimundus, "egy piciny világ a Wörthi ? tó partján". A világ minden tájáról megtalálható  itt egy- egy építmény kicsinyített mása. Látogasson el a Klagenfurt speciális állatkertjébe, ahol hüllők sokaságát tekintheti meg, a krokodiloktól a kígyókig. Ezen kívül számos kulturális helyszín várja önt: a városi galéria, a mozi, fesztiválok, múzeumok stb. Frissítve: 2012. november 13.
A város szolgáltatója a változtatás jogát fenntartja.
Forrás: www.vho.at
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Látnivalók a környéken (30 km)
Madárpark a Turnersee-nél - St. Primus 22.8 km távolságra
Wörthi-tó hangjai Velden am Wörthersee Aktív kikapcsolódás 23 km távolságra
Steinhaus Steindorf am Ossiachersee Aktív kikapcsolódás 26.7 km távolságra
látnivalók Klagenfurt és környékén »
Klagenfurt és környékén aktuális programjai »

Széles választék


A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Green events rendezvényszervezés Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés

Közösségi kapcsolat

Utazzitthon.hu Kft. Minden jog fenntartva. 2004-2020

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Elfogadom az Adatkezelési feltételeket