Írottkő-Geschriebenstein Naturpark, Lockenhaus

Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark szép példája két ország összefogásának a határvidéken elterülő természeti értékek megóvására.

Az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark megvalósításának gondolata már az 1980-as évek végén megfogalmazódott. A Fertő-Hanság Nemzeti Park létrehozására megalakult osztrák-magyar vegyes bizottság kezdte el az előkészítő munkálatokat.
Az osztrák oldalon a tényleges munkák már 1994-ben elkezdődtek. A Natúrpark Geschriebenstein ünnepélyes megnyitására 1996. május 16-án került sor.
Egységes területe az ausztriai oldalon Rohonc és Léka községek határán túl húzódik míg a magyarországi részen - a Kőszegi Tájvédelmi Körzeten kívül - hat település, nevezetesen Bozsok, Cák, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Velem községek és Kőszeg város közigazgatási területére terjed ki.
Nevét az osztrák-magyar határon magasodó, 882 méter magas Írottkő csúcsról kapta.

Ajánlott túra az Írottkő kilátóhoz

A Írottkő  kilátóba felérve a Keleti Alpok panorámája tárul elénk a Rax-szal és a Wechsel-hegységgel. Jó időben a Balaton is látható innen.

A Geschriebenstein-Írottkő Natúrpark számtalan attrakciót kínál „fiatalnak és idősnek”. Több mint 500 km jelzett turista- és kerékpárút, különböző tanösvények (mint a vadászat-, bor-, kő-, gabona-, gombatanösvény) és egy erdei élményút várja látogatóit a határ mindkét oldalán annak érdekében, hogy a természetről fontos tudnivalókkal gazdagodjanak és hogy ezt az egyedülálló kulturális tájat megismerhessék. A vezetett élménytúrák és rendezvények, mint a „Vezetés a vadászati tanösvényen”, a „Faludi-völgyi lovag” és a „Lepkék éjszakája” érdekes lehetőséget biztosítanak, hogy a natúrparkrégió különlegességeit megismerhessük. Számos további látnivalóval egészülhet ki az ajánlat, mint például egy kő-tanösvénnyel,egy csizmadiamúzeummal, egy kultúrerdővel stb. Egy különleges vonzóerő a kempinggel is rendelkező fürdőtó a romantikus Faludi-völgyben.

Bővebben »
Szálláshelyek és akciók a(z)
Írottkő-Geschriebenstein Naturpark közelében, Lockenhaus városában

Forrás: www.naturpark.at
Frissítve: 2013. január 11.
E-mail cím: naturpark.rechnitz@netway.at
Telefonszám: +43(0)3363/79143
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Látnivalók a környéken (30 km)
Margit kilátó Lockenhaus 5.2 km távolságra
Sétaút a fák tetején-Althodis Rechnitz 6.1 km távolságra
Léka vára Lockenhaus 6.8 km távolságra
Bach-virágterápiapark a Rechnitz-i várkertben Rechnitz 6.9 km távolságra
Lockenhaus-i Szoborpark Lockenhaus 7.1 km távolságra
látnivalók Lockenhaus és környékén »
Lockenhaus és környékén aktuális programjai »

Széles választék


A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Green events rendezvényszervezés Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés
Közösségi kapcsolat