Klosterneuburg-i Kanonoki Apátság, Klosterneuburg

A Klosterneuburg-i Kanonoki Apátság (Chorherrenstift Klosterneuburg) Ágostonrendi kanonokok a vallási élet, a kultúra és a tudomány központjává alakították az apátságot A világ egyik legjelentősebb műalkotása. a Verduni Oltár. Három teraszra épített kert: angol díszkerttel, szökőkutakkal, két Alpinummal és egy fa szaletlival. Az újjá alakított narancs liget egy trópusi oázis.

Klosterneuburg kolostorának gyűjteményében fellelhető számos jelentős műalkotás; a világhírű középkori Verduni - oltártól, a barokk műkincseken át egészen a modern festészetig. A cél nemcsak megőrizni ezen művészeti alkotásokat, hanem a látogatók számára különböző módon hozzáférhetővé is tenni.

Az időszaki kiállítások, nemcsak a látogatók művészi érdeklődésének bővítésére szolgálnak, hanem lehetőséget adnak az újabb tudományos kutatások bemutatására is.

A romantikus kolostortemplom, gótikus körséta a Leopold-kápolnában, a világhírű Verduni oltár az 51 pompás emailoltárral , a fenséges császári szoba, VI. Károly rezidenciája eredeti, befejezetlen pompájában és a számos értékes kiállított mű a kolostor múzeumában; azaz a Klosterneuburgi kolostor, érdemleges úti cél Ausztriába minden kultúrakedvelő turistának.

A kolostor múzeumát a 18. század végén Ambros Lorenz prépost alapította, lévén korának első ilyen jellegű intézménye. A gyűjtemény részét képezik a festészet, szobrászat, kézműves alkotások remekművei a középkortól egészen napjainkig.

A múzeum műkincseinek átfogóbb tanulmányozására ad lehetőséget a „Vasárnapi művészet” elnevezésű tevékenység. A közel két órás rendezvény középpontjában különösen említésre méltó műtárgyak állnak, amelyeket művészeti szempontok, továbbá a keletkezési idejük politikai, történelmi és társadalmi összefüggései alapján is szemlélnek.

A kolostor múzeumának legjelentősebb műtárgyai a Raphael Donner által alkotott Merkur szobor, elefántcsont faragások gazdag gyűjteménye, valamint a kolostor 19.-ik és 20.-ik századi szemléletei, köztük Egon Schiele korai munkásságának négy műve. A legértékesebb kiállított művek azonban a Babenbergek családfája, valamint ifjabb Rueland Frueauf munkái.

Bővebben »
Szálláshelyek és akciók a(z)
Klosterneuburg-i Kanonoki Apátság közelében, Klosterneuburg városában

Nyitvatartás:
Naponta: 9-18 óráig
Forrás: www.klosterneuburg.net
Frissítve: 2018. augusztus 02.
E-mail cím: info@stift-klosterneuburg.at
Telefonszám: +43(0)2243/411-212
Lépjen kapcsolatba a szervezővel / szolgáltatóval
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Látnivalók a környéken (30 km)
Happyland Klosterneuburg 0.5 km távolságra
Essl Múzeum Klosterneuburg 0.7 km távolságra
Duna-torony Bécs 9.3 km távolságra
Kuffner Csillagvizsgáló Bécs 10.8 km távolságra
Óriáskerék Bécs 11.1 km távolságra
látnivalók Klosterneuburg és környékén »
Klosterneuburg és környékén aktuális programjai »

Széles választék


A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
Green events rendezvényszervezés Kupon akciók
Konferencia ajánlatkérés
Ajándékutalvány rendelés
Közösségi kapcsolat